بستن

نقشه دو طبقه ویلایی

 
 


طراحی ویلا در همان اولین گام با یک نقشه حرفه‌ای انجام می‌شود که توسط نقشه‎کش‌های حرفه‌ای در حوزه طراحی پلان ویلایی، صورت می‌گیرند. نقشه دو طبقه ویلایی را می‌توان سخت‎ترین نقشه برای طراحی ویلا دانست که از اصول خاص پیروی می‌کند. پلان ویلایی دو طبقه می‌تواند بر اساس متراژ ویلا و ساختمان طراحی و اجرا گردد. در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد جزئیات پلان ویلایی دو طبقه و اصول آن صحبت کنیم.

طراحی نقشه دو طبقه ویلایی

پلان ویلایی دو طبقه باید بر اساس متراژ ویلا طراحی شود. به طوری که در ابتدا طراح نقشه، زمین ویلا را بررسی می‌کند تا بر اساس متراژ و فرم زمین، بهترین نقشه دو طبقه ویلایی طراحی شود.

برای طراحی پلان ویلایی دو طبقه، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد. طراحی نقشه به‎صورت دستی و یا کامپیوتری امکان‎پذیر است؛ اما در نهایت نتیجه طراحی نقشه ویلا، باید آن چیزی باشد که در نظر افراد است. کارفرما باید تاییدیه خود را پس از مشاهده پلان ویلایی دو طبقه بدهد تا در نهایت بر اساس نقشه، مراحل ساخت ویلاهای دو طبقه انجام شود.


انواع پلان ویلایی دو طبقه

پلان ویلایی دو طبقه می‌تواند بر اساس متراژ، سبک دکوراسیون دلخواه کارفرما و ... با سبک‌های مختلفی طراحی شود. حتی می‌توان شرایط افراد را برای طراحی نقشه دو طبقه ویلایی در نظر گرفت و بر اساس آن‌ها، یک نقشه ایده‎آل و بدون مشکل را طراحی کر؛ اما قبل از طراحی ویلا دو طبقه، لازم است که کارفرما اعلام کند چه نوع پلانی را در نظر دارد؟ به طور کلی، دو نوع پلان ویلایی دو طبقه وجود دارند که هر کدام خصوصیات خاص خودشان را خواهند داشت.

پلان ویلایی دوبلکس

پلان ویلایی دوبلکس یکی از انواع پلان‌های ویلایی دو طبقه محسوب می‌شود. در طراحی دوبلکس ویلا، لازم است که دو طبقه به‎صورت بهم مرتبط طراحی شوند. به طوری که بتوان از طبقه پایینی ویلا به طبقه بالایی ویلا دسترسی داشت. راه ارتباطی میان طبقه پایین و طبقه بالای ویلا، یک راه پله است که می‌تواند با ظاهر شیک و منحصر به فرد خودش، ویلا را از دیگر ویلاهای فلت متمایز کند.

پلان ویلایی دوبلکس باید به گونه‎ای طراحی شود تا بتوان از حداکثر فضا به درستی استفاده کرد. در پلان ویلایی دو طبقه دوبلکس، دیگر نیازی نیست که برای هر طبقه امکانات یکسان در نظر گرفته شود. بلکه می‌توان امکانات ویلا را میان دو طبقه تقسیم‎بندی کرد. به طور مثال، در یک طبقه ویلا اتاق نشیمن و مهمان و آشپزخانه و در یک طبقه دیگر اتاق خواب‌ها، سرویس بهداشتی و حمام طراحی شوند. البته طراحی سرویس بهداشتی به‎صورت مشترک برای هر دو طبقه مزیت‌های زیادی را به همراه دارد.

پلان ویلایی دوبلکس باید به گونه‎ای باشد که بتوان به‎راحتی به بخش‌های مختلف ویلاهای دوبلکس دسترسی داشت. طراحی ویلا با کمترین پرتی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همچنین، لازم است که بخش‌هایی از ویلا به ویژه اتاق نشیمن نور خوبی داشته باشند.

پلان ویلایی دو طبقه مجزا

پلان ویلایی دو طبقه مجزا یکی از انواع نقشه‌های ویلایی دو طبقه است. نقشه دو طبقه ویلایی مجزا باید به گونه‎ای باشد که تمامی امکانات رفاهی برای هر دو طبقه از ویلا در نظر گرفته شوند؛ چرا که هر طبقه به‎صورت کاملا مجزا طراحی شده و افراد نیز قادر به رفت و آمد میان این دو طبقه نیستند.

برای پلان دو طبقه ویلایی مجزا می‌توان از راه پله‌های خارجی استفاده کرد. ساخت راه پله‌های مرتبط باهمدیگر در یک ساختمان دو طبقه ویلایی، راه حل اصولی نیست. بهتر است که هر طبقه از ویلا به‎صورت یک پلان مجزا طراحی شوند. حتی می‌توان سبک دکوراسیون داخلی هر یک از طبقات را با هم متفاوت در نظر گرفت.

در نهایت پس از طراحی نقشه دو طبقه ویلایی، می‌توان نمای خارجی ویلا را نیز طراحی کرد. نماهایی با سبک‌های مدرن و کلاسیک می‌توانند برای ویلاهای دو طبقه مجزا گزینه خوبی محسوب شود. فقط کافیست که بهترین پلان ویلایی دو طبقه مجزا با کمترین پرتی طراحی شود.


اصول و نکات مهم برای طراحی پلان ویلایی دو طبقه

برای طراحی پلان ویلایی دو طبقه می‌بایست از طراحان حرفه‌ای کمک گرفت؛ چرا که هر یک از بخش‌های ویلا می‌توانند تاثیر زیادی روی ارزشمندی ویلا داشته باشند.

طراحی پلان ویلایی دو طبقه با کمترین پرتی، از مهم‎ترین نکاتی که باید حتما در هنگام طراحی نقشه به آن توجه شود. طراحی پلان ویلایی دو طبقه برای ویلاهایی که دارای دو طبقه مجزا هستند با طراحی پلان ویلایی دو طبقه دوبلکس کاملا متفاوت است. بنابراین، لازم است که بر اساس اصول و نکات مهم برای طراحی پلان ویلایی دو طبقه پیش بروید و یک ویلای دوبلکس یا دو طبقه ایده‎آل را طراحی کنید.

دسترسی پذیری در ویلای دو طبقه

برای طراحی نقشه دو طبقه ویلایی باید به دسترسی‎پذیری هر یک از امکانات رفاهی موجود در ویلا توجه شود. به طور کلی، ویلاهای دوبلکس برای این منظور باید با حساسیت بیشتری طراحی شوند؛ چرا که دسترسی راحت‎تر به امکانات رفاهی در هر یک از این طبقات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این در حالی است که برای ویلاهای دو طبقه مجزا نیازی به این حساسیت نیست؛ چون به‎هر‎حال هر یک از طبقات دارای امکانات رفاهی مناسبی هستند.

دسترسی‎پذیری در ویلای دوطبقه باید به طور دقیق در پلان دو طبقه ویلایی در نظر گرفته شود. در این صورت می‌توان بر اساس پلان پیش رفت و سازه ویلا را ساخت. استفاده از راه پله‌های مناسب و در نظر گرفتن مکان ایده‎آل برای نصب راه پله از اهمیت بالایی برخوردار است.

 امکانات رفاهی مناسب در ویلا دوطبقه

در طراحی نقشه دو طبقه ویلایی باید در نظر گرفته شود که هر یک از امکانات ویلا در چه جایی قرار می‌گیرند. موضوع بحث ما ویلاهای دوبلکسی هستند که به‎صورت دو طبقه طراحی شده‌اند. ویلاهایی دو طبقه مجزا باید دارای امکانات مشابه در هر طبقه باشند.

توزیع امکانات رفاهی مناسب در هر طبقه از ویلای دوبلکس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بهتر است که امکانات عمومی مانند سرویس بهداشتی و حمام برای هر طبقه از ویلا در نظر گرفته شوند تا افراد بتوانند به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

طراحی سالن پذیرایی و اتاق نشیمن در پلان ویلایی دو طبقه از اهمیت بالایی برخوردار است و باید تا حد ممکن، در همان طبقه اول انجام شود. می‌توان با در نظر گرفتن یک راه پله در میان اتاق نشیمن، افراد را به اتاق خواب‌هایی که در بالا قرار دارند هدایت کرد. محل قرارگیری راه پله از طبقه پایین تا طبقه بالا باید به گونه‎ای باشد که کمترین پرتی در نقشه وجود داشته باشد.

نورپردازی  در ویلا دوطبقه

در هنگام طراحی نقشه دو طبقه ویلایی، باید از نورپردازی طبیعی و غیر طبیعی استفاده کرد که هر کدام می‌توانند تاثیر زیادی روی زیبایی ویلا داشته باشند.

استفاده از نورپردازی طبیعی برای طبقات پایینی ویلای دوبلکس از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین، باید سعی شود که محل قرارگیری پنجره‌ها در طبقه پایین ویلای دوبلکس به گونه‎ای انتخاب شود که نور به داخل ویلا راه پیدا کند.

همچنین، راه پله‌هایی که برای پلان ویلایی دو طبقه در نظر گرفته شده‌اند باید به گونه‎ای طراحی شوند که جلوی توزیع نور را به داخل ساختمان نگیرند. استفاده از نورپردازی مخفی در راه پله‌ها و بخش‌های مختلف ویلا، زیبایی آن را چندین برابر می‌کند. در نهایت می‌توان در طبقه بالای ویلای دوبلکس از پنجره‌های بزرگ برای ورود نور طبیعی به داخل اتاق خواب‌ها استفاده کرد. در صورتی که امکان استفاده از پنجره نباشد، می‌توان از نور مصنوعی برای نورپردازی در ویلای دوبلکس استفاده نمود.


هزینه طراحی نقشه دو طبقه ویلایی

هزینه طراحی نقشه دو طبقه ویلایی بر اساس متراژ خانه و نوع طراحی خانه محاسبه می‌شود. در حال حاضر، طراحان زیادی در حوزه طراحی پلان دو طبقه ویلایی فعالیت می‌کنند و می‌توانند کار طراحی این پلان‌ها را به صورت تخصصی انجام دهند.

توصیه ما به شما این است که بدون توجه به هزینه طراحی پلان ویلایی دو طبقه، تا حد ممکن از شرکت‌های متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

طراحی نقشه دو طبقه ویلایی باید به‎صورت تخصصی و طبق اصول ذکر شده انجام شود. در نظر گرفتن آخرین استانداردهای جهانی و زیبایی ویلای دو طبقه نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که همگی توسط یک تیم حرفه‌ای مد نظر گرفته می‌شوند. در نهایت می‌توان با برون‎سپاری کار طراحی نقشه دو طبقه ویلایی، از زیبایی ویلاها لذت برد و تا مدت‎ها از ویلاهای مسکونی دو طبقه استفاده کرد.

در این مقاله در مورد نقشه دو طبقه ویلایی و اصول طراحی آن صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم، پلان دو طبقه ویلایی به دو صورت دوبلکس و دو طبقه مجزا طراحی می‌شود که هر کدام خصوصیات خاص خودشان را دارند. نکات مهمی نیز برای طراحی ویلا به صورت دوبلکس و دو طبقه باید در نظر گرفته شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به نورپردازی، دسترسی‎پذیری و امکانات رفاهی مناسب در هر بخش از ویلا اشاره کرد. تمامی این اصول توسط یک تیم حرفه‎ای برای طراحی نقشه دو طبقه ویلایی در نظر گرفته می‌شوند. فقط کافیست که بهترین شرکت را برای اجرای یک نقشه خاص در ویلای خودتان انتخاب کنید.

مارا در شبکه های احتماعی دنبال کنید
روابط عمومی و همکاری:
تلفن تماس: