نتایج جستجو در پروژه ها
@childنتایج جستجو در مقاله ها
@childطراحی داخلی
طراحی داخلی فضایی که در آن زندگی یا کار میکنیم موجب تامین نیازها و افزایش سطح رضایت ما از زندگی میشود. طراحی قسمتهای مختلف منزل یا محیط کار اصول و قواعد خاص و منحصر به فردی دارد که باید مورد توجه طراحان قرار بگیرد. این مطلب راهنمای کاملی درباره معرفی اقدامات طراح داخلی و طراح دکوراسیون و تفاوتهای آنها است. پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
طراحی داخلی چیست؟
یکی از شاخههای طراحی معماری، طراحی داخلی است که بر ایجاد فضاها و فرمهای داخلی ساختمان تکیه میکند. طراح داخلی باید دانش آموخته رشته مهندسی معماری باشد تا بتواند درباره قطر دیوارها، جانمایی ستونها، محل فضاهای وروری و خروجی یا موارد دیگر نظیر تابش نور خورشید نظر تخصصی ارائه کند. البته نباید فراموش کنیم در کنار تخصص و تجربه که در کار طراحی ضروری است، ذوق و هنر طراح هم در موفق بودن پروژه تاثیر میگذارد.
البته طراح داخلی باسلیقه میتواند کارهای دیگری مانند چیدمان وسایل مختلف برای تزئین و استفاده از اکسسوریهای مختلف را هم انجام دهد.
قدمت طراحی فضا برای تامین نیاز و زیبا کردن محیط به دوران تمدن اولیه بشر میرسد. در حال حاضر هم دانش نقشهکشی و طراحی فضاهای داخلی توسط طراحان طرفداران زیادی دارد. بهتر است بدانید دانش طراحی فضاهای مختلف به گروه یا قشر خاصی تعلق ندارد؛ همه افراد حق دارند از حضور در محیطی با طراحی شیک و کاربردی استفاده کنند و فعالیتهای خود را بهینه کنند.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه طراحی محوطه باغ بپردازید.
طراحی دکوراسیون چیست؟
ممکن است کسی که کار طراحی داخلی انجام میدهد بتواند طراحی دکوراسیون را هم کامل کند. اما خلاف این گزاره امکانپذیر نیست. زیرا طراح داخلی مدرک معتبر دارد و در مورد ساختمان اطلاعات فنی دارد و دکوراتور نمیتواند بدون داشتن اطلاعات تخصصی فضاها را طراحی کند یا قسمتی از ساختمان را تغییر دهد.
در واقع در طراحی دکوراسیون فقط میتوان بر ذوق و سلیقه طراح تکیه کرد تا بهترین چیدمان را ارائه کند و نظر مخاطبان را جلب کند.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که محدودیت زمانی برای اقدامات طراحی دکوراسیون وجود ندارد. یعنی حتی سالها بعد از احداث ساختمان هم میتوان از یک طراح دکوراسیون کمک گرفت. اما طراح داخلی در شروع احداث پروژه یا زمانی که کارفرما قصد ایجاد تغییراتی در ساختمان داشته باشد کار خود را شروع میکند. زیرا هدف طراح داخلی حذف یا جابهجایی قسمتهای مختلف ساختمان است.
طراحی داخلی و نکات آن
طراحان داخلی با هدف بهینهسازی فضا کار خود را انجام میدهند تا افرادی که در محیط حضور دارند بتوانند از قسمتهای مختلف بهترین استفاده را داشته باشند. زیرا کیفیت فضایی که در آن زندگی میکنیم بر فعالیتها تاثیر میگذارد. از طرف دیگر طراحی قسمتهای مختلف ساختمان، بر نگرش و رفتارهای حاضرین هم تاثیر میگذارد.
اگر بخواهیم به زیان ساده اقدامات طراح داخلی را توضیح دهیم، بهتر است یک مثال بزنیم. بهطور مثال با طراحی داخلی میتوانیم در یک واحد آپارتمان 70 متری حداکثر استفاده از فضا را داشته باشیم که اندازه اتاقها، آشپزخانه، ورودی و سرویس بهداشتی با هم و با متراژ آپارتمان تناسب داشته باشد. همچنین طراح باید اطلاعات کافی درباره نورپردازی، استفاده از کفپوش مناسب، دیوار پوش مناسب، متریال مناسب سقف ساختمان یا استفاده از عناصر تزئینی در ساختمان داشته باشد.
بنابراین اصول بااهمیت در کار طراح داخلی شامل موارد زیر است. شرکت مهندسی ابراهیم زاده مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز اصول طراحی ویلا را در اختیار شما قرار دهد.
طراحی و ساخت اتاق با توجه به کاربرد آن
یکی از اصول طراحی بهینهسازی فضا و در دسترس بودن قسمتهای مختلف آن است. با رعایت این اصل کارکنان میتوانند به قسمتهای مختلف ساختمان بهراحتی دسترسی داشته باشند.
دسترسی در طراحی دکوراسیون هم اهمیت دارد. طراح سعی میکند وسایل و لوازم مختلف را بهنحوی داخل ساختمان بچیند که فضا شلوغ نشود و ساکنین به تمام وسایل دسترسی داشته باشند. زیرا شلوغی و ازدحام موجب آشفته شدن محیط میشود و زیبایی محیط را کاهش میدهد.
هارمونی و هماهنگی بین اجزای اتاق
بخشهای مختلف یک خانه باید در تناسب با هم باشند. استفاده از پنجرههای کوچک در اتاقهای بزرگ اصلا کار درستی نیست و باعث کم نور شدن خانه میشود. طراحی داخلی بر اصل هماهنگی تاکید و توجه زیادی دارد.
رنگ مناسب برای طراحی قسمتهای مختلف ساختمان
انتخاب رنگ از اقدامات ضروری است که طراح داخلی به آن توجه دارد. زیرا انتخاب مناسب و ایدهآل رنگ در قسمتهای مختلف ساختمان در جلوه بهتر ساختمان و ارتقای روحیه افراد تاثیرگذار هستند.
به طور مثال طراح به این نکته توجه دارد که رنگهای روشن و شاد موجب بزرگتر به نظر رسیدن فضا میشوند و احساس آرامش را به ساکنین القا میکنند. در حالیکه استفاده از رنگهای تیره موجب کوچکتر به نظر رسیدن فضا میشوند و ساکنین را دچار احساس کسالت و رخوت میکند.
انتخاب رنگ فقط در کار طراح داخلی مهم نیست، بلکه در طراحی دکوراسیون هم اهمیت ویژهای دارد.
در واقع فردی که کار طراحی را به عهده میگیرد مانند یک جادوگر که عصایی جادویی در دست دارد، میتواند یک مکان ساده را که ظاهری معمولی دارد با استفاده از رنگها به مکانی با زیبایی خاص و منحصر به فرد تبدیل کند و نظر همه افراد را به خود جلب کند.
با این حساب مزایای استفاده از طراحی داخلی شامل موارد زیر است.
صرفهجویی در هزینه
یکی از مزایای مهم استفاده از خدمات طراح داخلی این است که موجب صرفهجویی در هزینهها میشود. شاید به نظر عجیب بیاید و با خود فکر کنید که باید هزینهای به طراح بپردازید، پس چطور ممکن است که طراحی هزینهها را کاهش دهد.
واقعیت این است که طراحی داخلی یک اقدام آیندهنگرانه است و باعث میشود نیازی نباشد در آینده برای تغییر فضای ساختمان اقدامی انجام دهید و مجددا هزینه کنید.
پس برخلاف تصور بسیاری از افراد که گمان میکنند طراحی داخلی فقط مختص ثروتمندان است، اتفاقا طراحی را افراد باهوش انجام میدهند تا در آینده مجبور نباشند برای تغییر فضای ساختمان هزینه کنند.
هماهنگی با میزان بودجه کارفرما
یکی دیگر از مزایای کمک گرفتن از طراح داخلی این است که شما میتوانید متناسب با بودجهای که در اختیار دارید، تغییرات مورد نظر را در فضا ایجاد کنید. در واقع طراح به شما کمک میکند، بودجه و نیازهای خود را با هم هماهنگ کنید و بتوانید به اهداف مورد انتظار برسید.
ایمنی ساختمان با طراحی داخلی
یکی از مهمترین نیازهای ما در محل کار یا زندگی، ایمنی است. به همین دلیل لازم است هنگام طراحی و ساخت به ایمن بودن توجه کنیم. طراح داخلی با مهارت و تجربهای که دارد سعی میکند ایمنی سازه را تامین کند. بهطور مثال یکی از مهمترین اقدامات طراح ساختمان در نظر گرفتن تمهیداتی برای جلوگیری از آتشسوزی در ساختمان و عایق کردن قسمتهای مختلف است.اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره طراحی و معماری داخلی هستید می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
تفاوت طراحی داخلی با طراحی دکوراسیون
یکی از اشتباهات متداول که ممکن است برخی از افراد دچار آن شوند این است که طراحی داخلی را با طراحی دکوراسیون اشتباه میگیرند و گمان کنند این دو واژه مترادف هستند. اما واقعیت این است که هر کدام از آنها مفهوم و کارکرد جداگانهای دارند.
طراحان داخلی باید دانش و مهارت آکادمیک داشته باشند و در دورههای مختلف آشنایی با سبکهای ساختمان، آشنایی با مبلمان مناسب، نحوه صحیح چیدمان و ... شرکت کنند تا بتوانند سطح مهارتهای خود را ارتقا دهند و مشتری را راضی نگه دارند. این افراد باید برای عایق کردن قسمتهای مختلف ساختمان نظیر کف، دیوار یا پنجرهها اطلاعات لازم کسب کنند.
اما وظیفه چیدمان مبلمان یا لوازم دکوراتیو دیگر ساختمان و هماهنگ کردن آنها با هم به عهده طراحی دکوراسیون است. بنابراین اقدامات طراحی دکوراسیون بعد از پایان کار طراح داخلی شروع میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای اصلی و مهمی که بین طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون وجود دارد، نحوه همکاری آنها است. طراح داخلی برای آماده کردن قسمتهای مختلف یک ساختمان باید با مهندس ناظر، مدیر پروژه یا کارکنان دیگر در ارتباط باشد. اما طراح دکوراسیون توانایی این را دارد که کارهای طراحی چیدمان وسایل را به تنهایی انجام دهد یا انجام آن را به کارکنان بسپارد.
یکی دیگر از تفاوتهایی که بین کار طراح داخلی و طراح دکوراسیون وجود دارد، هزینه است. هزینه کار طراحی ثابت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال وسعت پروژه یا انتظاراتی که از طراح میرود عامل اصلی تعیین کننده هزینه است.
قطعا ساختمانهایی که متراژ بزرگتری دارند، نسبت به ساختمانهای با متراژ کوچک هزینه بیشتری دارند.
عامل بااهمیت دیگری که هزینه طراحی را تحت تاثیر قرار میدهد، میزان مهارت و تخصص طراح است. طراحی که تجربه و مهارت بیشتری برای ایجاد فضاهایی با دسترسی و جلوه بهتر داشته باشد، دستمزد بالاتری هم دریافت میکند.
طراحی فضای داخلی ساختمان تاریخچهای طولانی دارد که در حال حاضر به صورت آکادمیک پیگیری میشود. در این مطلب سعی کردیم شما را با تعاریف و اصول بااهمیت طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون آشنا کنیم و تفاوتهای آنها را بررسی کنیم. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید باشد و بتوانید با استفاده از بهترین طراحی داخلی یا طراحی دکوراسیون زندگی بهتری را تجربه کنید.
روابط عمومی و همکاری:
تلفن تماس: